середу, 30 жовтня 2013 р.

Найбільші кораблі і літаки в світі


Ці величезні монстри ходять по морях і літають в небі. Вони важать сотні тонн, коштують сотні мільйонів доларів, а довжина деяких з них досягає майже півкілометра.

Контейнеровоз Maersk Mc-kinney Moller.

Найбільший в світі контейнеровоз Maersk Mc-kinney Moller 15 липня 2013 вийшов в свій перший рейс. Його довжина — 400 метрів, ширина — 59 метрів, місткість — 18 000 контейнерів, вантажопідйомність — 165 тисяч тон.


Перший в світі плавучий завод

Компанія Royal Dutch Shell почала створення першого в світі плавучого заводу по виробництву зрідженого природного газу (СПГ). Завод розташовуватиметься на родовищі Prelude біля берегів Австралії.

Напівзанурене судно Dockwise Vanguard 

Dockwise Vanguard — найбільше і інноваційне напівзанурене судно в історії. Його довжина складає 275 м, а ширина — 70 м (230 фут.). Вантажопідйомність досягає 110 тисяч тонн.


Авіаносці типу «Німіц»

Авіаносці типу «Німіц» (англ. Nimitz class) — тип американських авіаносців з ядерною силовою установкою. Авіаносці «Німіц» з максимальною водотоннажністю до 106 тисяч тонн є найбільшими військовими кораблями в світі.


Найдовший пасажирський літак

Boeing 747-8 — двопалубний пасажирський літак, розроблений компанією Boeing. Цей анонсований в 2005 році авіалайнер є новим поколінням знаменитої серії Boeing 747 з подовженим фюзеляжем.


Найбільший пасажирський літак в світі

Airbus А380 — двопалубний чотиридвигунний реактивний пасажирський літак, створений концерном Airbus S.A.S. — найбільший серійний авіалайнер в світі (висота — 24,08 метра, довжина — 72,75 метра.


Боїнг C-17 «Глоубмастер» III

Боїнг C-17 «Глоубмастер» III — американський стратегічний військово-транспортний літак. В даний час літаки цього типа перебувають на озброєнні ВПС США і шести інших країн.


Ан-225 «Мрія»

Ан-225 є найважчим вантажопідйомним літаком, що будь-коли піднімався в повітря. Єдиний літак, що перевершує Ан-225 по розмаху крила, це Hughes H-4 Hercules, який відноситься до класу човнів, що літають.

Немає коментарів:

Дописати коментар